Friday, September 13, 2013

DIY flower headband

Tak jelikož už se blíží podzim, vymyslely jsme si pro vás takový tématický článek na chladné počasí a tím je právě článek na jarní květinový věneček :D. S betty jsme si jeho výrobu velice užily a asi naposledy v tomto roce jsme si mohly na zahradě udělat výtvarnou dílnu na dece a něco pěkného vyrobit.

The Fall is coming so we were thinking about this perfect thematic article for cold weather. We came up with the flower headband :D We were having so much fun with making it. And we could enjoy the last picnic in the garden this year plus we made this beautiful headband.

POTŘEBUJEME: 
1. umělé květiny podle vlastního výběru (můžete použít i živé, ale my máme s našim věnečkem ještě jiné úmysly v zimě, a protože cestu ke dvanácti měsíčkům opravdu neznáme, rozhodly jsme se pro trvalejší variantu)
2. pevnější drátek 
3. lepící pásku (nejlépe zelenou)
4. kleštičky
5. nůžky

WE WILL NEED:
1. artificial flowers your own choice (you can use live flowers but we have a special intention with our headband in the winter so we decided for more durable option)
2. solid wire
3. sticky label (green would be great)
4. tweezers
5. scissors





 POSTUP:
1. Vybrané květinky zkrátíme a pokud mají nějaké listy, tak je odstraníme (zbytečně by přečnívaly)

PROCEDURE
1. We take flowers which we chose we shorten them and cut leaves which left.


2. Z drátku vytvoříme věneček tak, aby pasoval na vaši hlavu (lepší je udělat ho trochu větší, protože až tam budou všechny květy, nemusel by se vám vlézt na hlavu) a přelepíme izolepou, aby konce drátku neřezaly do hlavy.

pozn. můžete použít i zbytky stonků které jste ustřihli při přípravě v kroku 1.

2. We make a headband from staple to suit your head ( it's better to do a headband a little bit bigger because when we add flowers it makes it tighter) and then we stick with tape.

You can use cut stems from step 1.


3. Postupně začneme přilepovat květy a izolepou vždy párkrát obtočíme část stonku. Přečnívající kousek stonku potom můžeme odstřihnout.

pozn. když už je věneček skoro hotový, může být lepení květů trošku těžší. Nevzdávejte to však, dá se to zvládnout a výsledek pak stojí za to. :)

3. Now you stick flowers to headband. You can stick the green florist tape.
Note: When the flower headband is almost done the sticking could be a little bit harder. Don't give up you can do it. The final product is beautiful.  



4. Teď už máte hotovo a už se můžete jen kochat svým mistrovským dílem.

4. So congrats you did it. Now you can finally enjoy your masterwork :)






... Tess

6 comments:

  1. jee povedl se vam :) taky jsem si nedavno vyrabela vlastni!

    ReplyDelete
  2. Teda, moc se vám povedl! :) A ta poslední fotka je nádherná!

    ReplyDelete
  3. ahoj:) na mém blogu http://speakingafashionlanguage.blogspot.cz/ jsem podle vás "upletla" věneček. Děkuji moc za nápad a budu ráda,když se podívate jak se povedl :) ta poslední fotka je moc krásná!

    ReplyDelete
  4. Ty jsi vážně strašně krásná! Musím tě okamžitě sledovat :)) a taky se zeptat, jak dlouho ti trvalo, než ti narostly takové vlasy? A čelenka jinak povedená, taky jsem jednou vyráběla, ale v trochu jiném stylu, tuhle možná zkusím taky:)

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    ReplyDelete