Tuesday, September 3, 2013

Provence


Focení levandlí a plameňáku, posedávání na terase za teplého večera při pojídání čerstvých sýru, křupavého pečiva a čerstvě trhaného ovoce. To všechno jsme si letos s rodinou rozhodli splnit a na začátku července jsme se vydali do Franci do oblasti Provence. Vydali jsme se autem se stanem v kufru. Naše putování se dělilo na takové 3 části.
This year me and my family we decided to visit France especially Provence. Because we liked an idea of lavender shooting, sitting on the terrace in the warm night, eating many types of cheese, fruit and pastry. We went by car and we packed up a tent. Our journey is divided into 3 parts.

První část oblast Valreas focení levandlule: Naše první zastávka byla ve městečku Valreas. Tady jsme se taky ubytovali v jednom slušném campu. Na recepci jsme trošku bojovali s angličtinou ( francouzi ji totiž moc neumí), ale nakonec jsme se nějak domluvili, trochu anglicky, trochu francouzky. Tady jsme jsme strávili 3 noci. Každý den jsme si jeli obhlédnout terén, aby jsme se večer na to nejhezčí místečko mohli vrátit a fotit levandule v zapadajícím slunci.
First part Valres area- Lavender shooting: Our first stop was Valreas. We stayed in a nice camp for 3 nights. We had a little problem with English at the reception ( French aren't really good at it) but eventually  it was ok. Every day we looked for the best lavender field and on the sunset we went there to take pictures.






Druhá část horská oblast návštěva historických měst: 4 den ráno jsme vyrazili z prvního campu a jeli jsme směrem do Gordes, kde jsme si předchozí večer vyhlédli jeden hezký camp. Cestou jsme se ještě zastavili v opactví Abbaye de Senanque, kde žijí mniši a živí se zpracováním levandule. V campu na recepci jsme narazili na jednu příjemnou anglicky mluvící slečnu, dala nám na výběh 2 místa. Jedno z nich se nám moc líbilo, tak jsme si zrovna zakoupili 2 noci. V tomto campu se nám líbilo asi nejvíc, byl to krásně zelený camp s bazénem a výborným signálem wii-fi. Za tuto dobu našeho pobytu jsem stihli navštívit spoustu krásných míst. Například Avignon, Rousillon nebo horu Mont Ventoux.
Second part mountain area and visit of old towns: On 4th day we set off  from the first camp to another. On our way to Gordes ( There was the camp) we stopped by the Abbeye de Senanque. At the camp reception we met a nice girl ( fortunately she was good at English) and we agreed with 2 nights. This camp was very beautiful and wii-fi signal was so good :D. We visited many historical places ( Avignon, Rousillon, Gordes) and mountain Mont Ventoux.










Třetí část Camargue: Naše cesty dále mířili více na jih, a to do přírodní rezervace Camargue. Kde žijí hlavně bílí koni, černí býci a plameňáci. Ubytovaní jsme byli v přímořském městečku Saintes Maries de la Mer. Kde jsme bydleli v obrovském campu. Udělali jsme si výlet po Camargue a na západ jsme šli do Ornitologického centra fotit plameňáky. Byl to skvělý zážitek. Osmý den jsme se už chystali na cestu domů. Na cestě jsme se ještě zastavili u dominanty Pont du Gard.
3rd part Camargue: We went to the south especially to the nature park called Camargue. Wild white horses, bulls and flamingos are typical animals for Camargue. We lived in Saintes Maries de la Mer ( sea is nerby). We had a trip to Camargue and on the sunset we went to ornitology center. It was amazing experience. On the way home we stopped to see Pont du Gard.








Celkové poznatky z Francie:
- na turistických značkách není nic psáno jinak než francouzky, ale když se zeptáte anglicky jsou velmi ochotní pomoct
- vysoká kvalita potravin
- v campu jsme potkávali převážně Francouze a Holanďany
- Francouzi jsou velicí pohodáři
- do Francie jsem se zamilovala, doufám, že mně tam moje cesty zase brzo zavlečou :D

                                                                                                                                        ....... Betty :)

2 comments:

  1. Nice photos! You're really good photographer.

    ReplyDelete
  2. Jů, Camaraque ti závidím, to musel být úžasný zážitek! A ta levandulová pole, aaach ♥

    ReplyDelete